30.1.2019

Kohta mennään!

Noniin, matkan alkuun enää yksi kokonainen päivä! Jännitys, mutta samalla innostus alkaa olla jo aika kova! Pakkaukset on tällä hetkellä aika kunnossa, enää tarvitsee varmistaa, että kaikki tarvittava on mukana ja viime hetken tarkastus, etten ole pakannut laukkuja täyteen kaikkea turhaa. Täytyy myöntää, että aika paljon sai kyllä karsia tavaroita ensimmäiseltä pakkauskierrokselta. Mutta nyt on laukut painorajoitusten sisällä. Otan mukaani yhden isomman matkalaukun, yhden pienen matkalaukun sekä Kånken-repun. Eiköhän näillä Hollantiin asti selvitä.

Paljon on tullut jo infoa ja tapahtumia ensimmäiselle parille viikolle, eikä varmasti tule käymään aika pitkäksi. Odotankin jo, että pääsen kunnolla tutustumaan kaupunkiin sekä muihin vaihto-opiskelijoihin. Eniten jännittää, että miten osaan kulkea kaupungissa ja selviän ajoissa kaikkialle. Eiköhän nämäkin kaikki kuitenkin selkene ajan mittaan, ja kohta tunnen kaupungin kuin omat taskuni (laitetaan kaikki sormet ristiin).

Jännittävintä on kuitenkin ajatus siitä, että lähden yksin viideksi kuukaudeksi ulkomaille. Olen lentänyt yksin ennenkin, joten sen kanssa minulla ei ole ongelmia, vaikka en lentämisestä niin erityisesti pidäkään. Eniten ehkä murehdin, että tutustunko kuinka nopeasti ja kuinka hyvin muihin vaihtareihin, millaiset kämppikseni ovat, lähteekö arki rullaamaan ja kuinka kovaa koti-ikävä iskee jossain kohtaa. En epäile hetkeäkään ettenkö selviäisi yksin, mutta kaikennäköiset ajatukset ehtii tässä jännityksessä vilistä pään sisällä. Onhan sitä ennenkin tullut muutettua vieraaseen kaupunkiin, mutta silloin pysyttiin Suomen rajojen sisällä ja kaupungissa oli jo vanhoja tuttuja opiskelemassa tai samaan aikaan muuttamassa. Nyt vaan täytyä poistua siltä kuuluisalta mukavuusalueelta ja ottaa härkää sarvista! Odotan mahtavaa kevättä, mutta lähden matkaan realistisin ajatuksin. Ja onneksi kaverit ovat junamatkan päässä ja perhe pääsee nopeasti vierailulle. 

Seuraavan kerran kun tänne blogin puolelle ehdin jotain rustailla, niin se tapahtuukin Hollannin maaperältä. Mun seikkailuja voi seurata reaaliaikaisemmin myös Instagramin puolelta (@sannimatilda). Hui, kohta mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti