16.1.2019

Määränpäänä Utrecht

Vaihtokohteeksi mulle valikoitui Utrecht, joka on neljänneksi suurin kaupunki Alankomaissa. Jos haluaa verrata Suomen kaupunkeihin, niin Utrecht on asukasluvultaan vähän suurempi kuin Tampere, noin suurin piirtein 100 000 asukkaan verran. Eli kovin suurta muutosta ja shokkia ei sen suhteen onneksi tule olemaan. Sijainnista saa vähän vihiä jos sanon, että junalla matkaa noin puolessa tunnissa Amsterdamiin. Välimatkat eivät kuitenkaan ole muuallekaan Alankomaihin kovinkaan pitkiä. Omaa lähtöä helpottaa kun tiedän, että toiselle puolelle Alankomaita vaihtoon menevä ystävä, on vain kahden tunnin junamatkan päässä. Oon jo kauan halunnut päästä käymään Amsterdamissa ja Alankomaissa ylipäätään, joten juuri tämä vaihtokohde on mulle kyllä toiveiden täyttymys.

kuva täältä
Yliopisto, jossa seuraavat viisi kuukautta opiskelen, on Utrecht University. Pienten googlailujen jälkeen mulle selvisi syksyllä, että se on maan vanhimpia yliopistoja ja myös Alankomaiden paras. Eli päädyn kovatasoiseen joukkoon siis. Olen myös kuullut, että työmäärällisesti Alankomaissa vaaditaan vielä enemmän kuin Suomessa. Ja täytyy myöntää, että näin ylisuorittajana vähän jännittää se, miten osaan jättää stressini Suomen maalle vaihdon ajaksi. 

Utrechtista olen kuullut kaupunkina paljon hyvää ja se on ilmeisesti erittäin opiskelijaystävällinen kaupunki. Eikä ihmekään, sillä siellä sijaitsee paljon eri korkeakouluja ja luonnollisesti myös opiskelijoita eri puolilta Hollantia ja jopa maailmaa. Koska Utrecht on niin suosittu opiskelijakaupunki, varoiteltiin jo etukäteen, että kämpän löytäminen voi olla aika työmaa ja etsintää täytyy mahdollisesti laajentaa lähikuntiinkin. Oman asutukseni vaihdon ajalle löysin HousingAnywhere-sivuston kautta ja se sijaitsee noin 20min pyöräilyn päässä keskustasta, jossa suurin osa Humanistisen laitoksen kampuksista ilmeisesti sijaitsee. Korjatkaa jos olen väärässä! Itseni lisäksi asunnossa tulee asumaan kaksi muuta kansainvälistä opiskelijaa, mutta heistä en tiedä sen enempää ennen kun törmätään asunnolla. Asunto on aika kallis, mutta yleinen hintataso vuokrissa on Utrechtissa aika korkea suuren kysynnän vuoksi. Onneksi vuokrasoppari sisältää kuitenkin veden, sähkön sekä netin, joten oma elämä helpottuu sillä satakertaisesti. 

Mitä sitten opiskelen nämä seuraavat viisi kuukautta? Kuten tuolta varmaan aiemmin pystyi päättelemään, opiskelen Humanistisella laitoksella ja aika lailla kulttuurin ja median opintoja. Kurssikuvaukset kuulostivat tosi mielenkiintoisilta ja täytyy sanoa, että odotan niitä jo innolla. Tällä hetkellä opiskelumotivaatio on oman kanditutkintoni viimeisiin kursseihin aika lopussa, mutta toivottavasti se herää taas vaihdossa. Vaikka siellä on varmasti paljon muutakin tekemistä kuin viettää aikaa nenä kirjassa kiinni. Voin kertoa kursseista vielä lisää sitten, kun ne alkavat ja saan niistä vähän enemmän käsitystä.

Tässä nyt tällainen aika tiivis mutta kattava paketti siitä, mitä mun ensi kevät tulee pitämään sisällään :D Jos teille tulee jotain kysymyksiä mieleen tai haluatte kuulla jostain tietyistä asioita, niin jättäkää kommenttia!

ps. Tulen varmasti viittaamaan kyseiseen maahan aika sekaisin Hollantina ja Alankomaina näissä mun kirjoituksissani. Vaikka tiedänkin mikä ero nimityksillä on, niin jostain syystä Hollanti on iskostunut omaan päähän tiukemmin. :D Paikan päällä saakin olla sitten tarkkana, että muistaa käyttää Netherlands-ilmaisua.

1 kommentti:

  1. Oii tuo kuulostaa niin jännittävältä! :) Mä aina välillä toivon että olisin itsekin lähtenyt vaihtoon vielä opiskellessa! :)
    Amsterdam on muuten ainakin tosi ihana! Ja varmasti koko maa on tosi kaunis! :)

    VastaaPoista