11.3.2017

Miksi Viestintä ja Miksi Vaasa

P3080006

Olin vielä lukiossa aivan hukassa sen suhteen, mitä haluaisin opiskella. Koulu-uran aikana ammattihaaveet ovat vaihdelleet opettajasta bioanalyytikkoon ja kirjailijasta lääkäriin. Mikään näistä ei silti tuntunut itselle omalta alalta. Tiesin kyllä oikeastaan mitä haluaisin isona tehdä, mutta en oikein vielä tiennyt miten päätyä sinne. Abivuonna sitten mieleen tuli ajatus kauppakorkeean hakemisesta. Koska miksi ei? Eihän se ala hirveästi rajoita mitään ja opiskelun ja suuntautumisen suhteenkin on aika paljon valinnan varaa. Ja muutaman kerran hainkin pääsykokeissa eri kauppakorkeakouluihin, välillä tosissaan ja välillä ei niin tosissaan. Kuitenkin takaraivossa painoi hieman ajatus, että onkohan tämä nyt sittenkään minulle... Viime keväänä päätin sitten selata vielä kerran oikein kunnolla läpi erilaisia koulutusvaihtoehtoja. Olin lukion alussa pohtinut viestintää, mutta jostain syystä se oli myöhemmin unohtunut, lähinna informaation puutteesta. En ollut ottanut tarpeeksi selvää asioista ja luulin, että viestinnän opiskelu tarkoittaa automaattisesti journalistin uraa, vaikka eihän se tietenkään niin ole! 

Päädyin Vaasan yliopiston sivuille lähinnä siitä syystä, että muutama ystäväni opiskeli jo kyseisessä yliopistossa ja olin kuullut positiivisia juttuja. Sieltä se sitten löytyi, koulutusala, joka tuntui omalta! Vielä viime vuonna omaa yhteishakua tehdessä, koulutusala johon hain, oli VINE-kandidaattiohjelma eli viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. Pääsykokeisiin piti lukea muistaakseni yhdeksän artikkelia, joista yksi oli suomeksi ja loput englanniksi. Itse kokeessa piti kirjottaa muutama essee, osa suomeksi ja osa englanniksi. Nyt kuitenkin kielten siirtyessä Jyväskylän yliopistoon, jatkaa viestintä omana koulutusalanaan. En tietenkään pysty vielä puhumaan tulevaisuuden puolesta saatika tulevista pääsykokeista näin muutosten alla, mutta omasta koulutusohjelmastani olen pitänyt todella paljon! Olen selvästi lukemassa juuri niitä asioita, jotka itseäni kiinnostavat. Ja on ollut mukavaa yhdistää opintoihin myös englannin kieltä, sillä se on aina ollut lähellä sydäntäni.

Itse haluan työskennellä tulevaisuudessa jossain suhteessa median sekä totta kai yritysten parissa. Ja sen takia Vaasan viestintä tuntui itselle sopivimmalta. Kuten Vaasan yliopiston sivuillakin  lukee: "Viestintätieteiden kandidaattiohjelmassa saat laaja-alaisen näkemyksen viestinnästä. Painopisteet ovat digitaalisessa mediassa, organisaatioiden viestinnässä ja teknisessä viestinnässä." Eli siis täällä saan opiskella kaikkea sitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä! 
Kirjoittelin tän postauksen kertoakseni teille vähän omista kokemuksista opiskeleen hakemisen suhteen, mutta jos sieltä ruudun takaa löytyy tänä keväänä opiskelemaan hakevia, niin ehkä teille tästä pieni mainostus viestinnän opiskelusta Vaasassa! :D
  P3080018P3050002 P3080003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti